Johanna is artistic researcher en consultant, gespecialiseerd in de inzet van audiovisuele media om publiek te bereiken en te begeleiden. Haar kennis en ervaring gebruikt ze ook om videoconcepten te ontwikkelen en te produceren voor een brede doelgroep, ook buiten de kunstsector.
Johanna kwam bij Resultåt voor een nieuwe website waarop wij het advies gaven om het grondig aan te pakken en een complete definitie te maken startend bij de identiteit.
Het logo is gebaseerd op de verandering / morphing van omringende elementen rond het woordmerk Johanna Barnbeck en andere geschreven uitingen. Deze veranderende vormen representeren de impact en analyses die Johanna maakt op haar omgeving.
Als uitgangspunt is er een hexagoonvorm gekozen, deze vorm kan gezien worden als een cel ‘knowledge system’. Het woordmerk staat voor het inzicht dat Johanna geeft en zo de vorm van het knowledge system verandert. De gehele identiteit is gericht op deze verandering waardoor een herkenbare en unieke beeldtaal ontstaat.
Het logo heeft dus een specifieke rol in alle uitingen. Om een beter beeld te schetsen hiervan heeft Resultåt een aantal posters in de huisstijl vormgegeven.
Ook in het visitekaartje is de stijl doorgevoerd. Het ontwerp is basic en bevat slechts de nodige informatie en het logo. Toch zit er nog een klein visueel herkenningspunt wat niet direct opvalt maar het verhaal wel rond maakt. De functieomschrijving wordt namelijk weer in de herkenbare vorm gedrukt door het blokje met praktische info.
De website was het primaire vraagstuk waarmee Johanna bij Resultåt kwam. In de reeds ontwikkelde identiteit was al onderzoek gedaan en waren stijldefinities bepaald zodat het webdesign proces soepel kon verlopen.
De website opent met een beeldvullend scherm waarin centraal het logo groot wordt weergegeven. In de achtergrond komen de hexagoonvormen terug indien er geen video geselecteerd is. Het primaire idee is om in de achtergrond wel een video te laten afspelen. Kort en rustig maar wel prikkelend
De homepage is het voorportaal van de website waar algemene informatie, enkele cases en updates worden weergeven. Resultåt heeft gekozen voor een complex grid aan hexagrammen. Technisch is dit een behoorlijke uitdaging en het nadeel is dat oudere browsers dit anders weergeven. Het gaat daarbij feitelijk alleen om Internet Explorer 8 en ouder wat door weinig mensen wordt gebruikt en binnen de doelgroep zelfs nauwelijks is gebleken naar onderzoek. Zo zoekt Resultåt altijd naar nieuwe technologie en maken we afgewogen beslissingen over de toepassing ervan.
Onder de laatste projecten is er ruimte voor een kleine bio en een algemeene update. Ook deze elementen vallen binnen het grid.
Het menu zit verwerkt in een button welke altijd centraal bovenaan in beeld staat, uiteraard in een hexagonvorm. Het menu schuift vanaf boven in het scherm en is multifunctioneel. Naast de reguliere buttons die naar de pagina’s leiden zijn ook de contactgegevens en een formulier verwerkt in het menu. Zo is er altijd direct toegang naar alle delen van de website en naar contact.
Voor de weergave van projecten heeft Resultåt een heldere lay-out ontworpen. Bovenaan de pagina een zwarte balk met titel, meta-informatie en tags, ruimtelijk opgemaakt. Daaronder ruimte voor een introductiebeeld of een slideshow gevolgd door blokjes met praatje/plaatje om en om.
De body van het bericht bestaat uit blokjes met een praatje/plaatje. Aan de achterkant kan de beheerder dit makkelijk bijhouden via duidelijke velden en upload-functies. Voor elk praatje/plaatje blok kan de gebruiker een nieuwe regel met velden toevoegen waar ook video ingeladen kan worden. Zo krijgt de beheerder hulpmiddelen om een case op te delen in paragrafen wat zowel bezoeker als zoekmachine erg waarderen.