Het Leo Kannerhuis is een centrum voor Autisme in Nederland. Het centrum wilde aandacht vragen voor jongeren met autisme en de problemen die zij ervaren in het dagelijks leven. Met bureau WAU?! kwamen ze bij Resultåt terecht voor het opzetten van een campagne hiervoor.
Het idee bestond om het publiek te betrekken bij het vinden van oplossingen om zo gelijktijdig aandacht en resultaat te creëren. Resultåt zette een campagneplan op met bureau WAU?! en statte een kleinschalig doelgroepenonderzoek.
De campagne moest fris en eigentijds zijn, ze moest jongeren aanspreken maar ook duidelijk zijn voor betrokkenen zoals ouders en hulpverleners. Resultåt bedacht een korte en frisse titel voor het project InAut.
Er is gekozen voor een logo dat bestaat uit een woordmerk waarvan de letter A ook als los icoon ingezet kan worden. Er zitten symmetrische vormen in en het icoon roept associaties op met wiskundige symboliek. Het geheel is stoer, krachtig, leesbaar, eigentijds en sluit goed aan bij de kernwaarden van het project
Resultåt heeft 4 frisse, stoere en heldere kleuren gedefinieerd die herkenbaarheid geven aan de identiteit. Deze kleuren kunnen goed gecombineerd worden en geven een eigentijds gevoel
De A kan dus ook als los beeldmerk ingezet worden. Het beeldmerk is daarnaast opgebouwd uit een patroon dat op verschillende manier ingevuld kan worden. Er is een invulling per kleurenschema gemaakt.
De kern van deze campagne is betrokkenheid van de verschillende doelgroepen. Om deze te stimuleren bedachten wij tasjes om weg te geven in verschillende fasen van het traject. De tasjes werden aan 4 zijden bedrukt met verschillende emoties. Het idee hierachter is dat dit een oplossing zou kunnen zijn voor bepaalde problemen gerelateerd aan autisme. Uiteraard geen realistische oplossing maar het is grappig en zet aan tot denken. De tas werd gedoopt tot InAut bag, een leuke woordspeling met het binnenstebuiten kunnen dragen van de tas. De productie vereist bijzondere techniek, uitgevoerd door het team van http://www.katoenfabriek.com/
Centraal element in de campagne is een website. Deze campagnesite is ontworpen en ingericht op de verschillende fasen van de campagne. Het is geen traditionele website waar mensen zelf in rond gaan browsen maar een gericht traject per fase. Ze nodigt mensen uit om deel te nemen. De eerste fase bestond uit het verzamelen
Om de gebruikerservaring te optimaliseren hebben we veel gebruik gemaakt van nieuwe technieken zoals css3 en html5 aangevuld met javascript. Dit geeft de mogelijkheid om elementen vloeiend te laten bewegen en kleine animaties in te voegen
De eerste fase van de campagne was gericht op het verzamelen van struikelblokken onder jongeren met Autisme. Onderaan de pagina werd een inzendformulier geplaatst met daarbij een afbeelding van de InAut bag. De tas kon men krijgen bij een inzending.
Uit alle inzendingen werden er 30 geselecteerd waar bezoekers op konden stemmen. We ontwikkelden een pagina waarin men door de struikelblokken kon scrollen. Elk struikelblok fullpage weergegeven waar men via een javascript/css3 technologie doorheen kon bladeren, zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het op maat ontwikkelde stemsysteem was zowel in dit overzicht als op de individuele pagina’s geïntegreerd.
Voor elk van de 30 geselecteerde struikelblokken ontwikkelde Resultåt een icoon. Een paar gevallen bleken overeenkomstig en kregen dezelfde iconen maar voor het grootste deel werden er unieke iconen ontworpen.
Tijdens de derde fase kon het grote publiek deelnemen door oplossingen aan te dragen voor de 3 meest herkenbare struikelblokken. Hiervoor hebben we een pop-up-venster met formulier ontwikkeld.
Aan het begin van de campagne hebben we tasjes ontworpen en op maat laten drukken. Om het project in de laatste fase onder de aandacht van een breed publiek te brengen ontwikkelden we extra promotiemiddelen. Onze fotograaf organiseerde een fotoshoot met de tasjes in onze fotostudio. De beelden werden gebruikt in diverse communicatiemiddelen.
Voor het communicatieplan deed Resultåt onderzoek naar relevante locaties binnen social media. We ontwikkelden vervolgens banners en headers die op verschillende plekken werden ingezet. Een aanzienlijk deel van de interactie vloeide hieruit voort.
Met de geschoten foto’s werden flyers en banieren ontworpen. De middelen werden ingezet op een vakbeurs en verspreid op verschillende locaties in het land. Samen met de tasjes werden ze zeer goed ontvangen.